Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Manuel Hedilla

22. 5. 2009 7:23
Původně jsem chtěl být kritický,

ale kritizovat článek člověka, který si myslí, že řadové číslovky se píší stylem "15-tým", snad ani nemá smysl. ;-)

0 0
možnosti
VD

raymondchandler

22. 5. 2009 12:25
Re: Původně jsem chtěl být kritický,

To byla ale uboha poznamka.Copakcopak,nevime kudy kam?

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

22. 5. 2009 6:59
Záběr autora

je vskutku fenomenální, řekl bych cimrmanovský.

0 0
možnosti
RR

rezjir

22. 5. 2009 6:39
Pane autore

davejte si pozor na vyvolávání masové hysterie. Možná je to pravda, možná tu ale jde jenom o určitou interpretaci určitého chování. Ta komise kladla těm dětem určité otázky, které mohly být velmi zavádějící. Viděl jsem americký film v TV na Nově podle skutečné události, kde přesně takovým způsobem byly desítky rodičů obviněny z pedofilie. Tuším.

Čarodějnické procesy vznikají velmi snadno.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

22. 5. 2009 7:13
Re: Pane autore

a uz to zacina, vymluvy, mlzeni, zapirani :)

na sukani deti do zadku neni co interpretovat

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

22. 5. 2009 5:45
je to otresne

katolicka cirkev by mela byt zakaznaR^

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 5. 2009 3:27
Pane Zamburek,

píšete nesmysly a pletete hrušky s jablky. Zejména s tou Afrikou jste úplně vedle: bez církevních misií by se tam ještě vzájemně požírali, a co se týče antikoncepce, jsou na tom stejně jako naši cikáni, kteří mají antikoncepci běžně dostupnou a přesto se množí o sto pryč, takže v tom to není. Církev nemluví o zákazech, jak se nám snaží (a vidím, že nemyslících hlupáků se tady najde dost) namluvit rozvračeči naší civilizace, ale o zodpovědnosti. Nejsem si jist, jestli pochopíte ten rozdíl. A zrovna v těch misiích se snaží o osvětu právě ve věci zodpovědnosti, aby se prostě nemnožili jako králíci. Také těžké na pochopení, viďte. Inu, když se někdo vzdělává jen skrzevá mainstreamový tisk, nedá se nějaký intelektuální a odborný výron čekat.

0 0
možnosti
Z

zohan

22. 5. 2009 3:56
Re: Pane Zamburek,

Pokud jde o misie v Africe tak jediny viditelny vysledek je vznik dalsich nenavistnych nabozenskych uskupeni v jednotlivych statech a pro ,,viru" =maskovany mamon -dalsi masakry.

Uz sama Bible je snuska slatanin,lzi a nesmyslu, ustredni postava narozena matce ktera nikdy ne*ukala je mimo stejne jako zmrtvychvstani

0 0
možnosti
L

Luque1

22. 5. 2009 2:58
napsal bych to úplně stejně

Vůči církvím (nejen katolické) jsem sice dlouhodobě zaujat, čili tyto instituce odsuzuju paušálně, ale popsaný případ patří mezi několik dalších, které brutalitou nutí k všeobecnému zamyšlení . Papež a ti další je zločinecá organizace, morální autorita je to jako kdejaká šedá eminence z dob před 89 u nás, s tím rozdílem, že de facto je hlavou takové organizace, čili jde-li o odpovědnost, stojí na prvním místě - ad hoc mě napadl takový příměr. Papež (současný i minulí(ý)) nejenom hlásají, či spíše kázají, světu protizákonná kázání, ale jde li o závažné světské zločiny - jako právě znásilňování ap., problém neřeší, zastírají, ospravedlňují, a v tom nejoptimističtějším případě uslyšíme formuli typu "pochybyl, chybovat je lidské, bratrza to pyká, bavme se s ním dál, odpusťme!). Je to něco jako zvěrstvo nacistického  Hitlerova Německa(trochu ménězávažný) nebo zvěrstva pana Fritzla (ale o pořádný kus závažnější). Každý relat. slušný čl. by tak měl obdobu Norimberského soudu vymáhat i nyní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2054x
Autor žije již 15-tým rokem mimo Evropu, od roku 2000 se usadil v Dominikánské republice, kde žije a má rodinu. Příležitostně psal reportáže mimo jiné pro časopisy Týden, Sirius, Dolce Vita a spolupracoval jako zpravodaj s českou pobočkou stanice BBC pro Karibik. Je autorem autobiografické knihy – „Klaunova zpověď“, která vyšla v roce 2004 v Čechách v nakladetelství DEUS.